به گزارش همشهری آنلاین، رئیسجمهور در بدو سفر دو روزه خود به هرمزگان در جشن احیای ۶۱۰ واحد تولیدی و صنعتیِ تعطیل و نیمهتعطیل شرکت کرد و با تبریک چهل و پنجمین فجر انقلاب اسلامی به مردم و رهبر فرزانه انقلاب گفت: خرسندم از اینکه امروز دو رویداد مهم را جشن میگیریم؛ اول احیای کارخانجات و کارگاههای تعطیل و نیمه تعطیل و دوم جشن خرسندی صیادانی که پس از سالها مجوز صیادی دریافت کردهاند.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی با تاکید بر اینکه شادی و خرسندی صیادان، شادی همه ماست، افزود: ما خرسندیم که امروز کار صیادان به سامان رسیده و تبسم بر لب و چهره آنها نشسته است؛ چهرههای پرتلاش و زحمتکشی که دل به دریا زده و به خدا توکل دارند و میخواهند از این نعمت خدادادی بهرهمند شوند، لذا سالها منتظر بودند که کارشان قانونی باشد و برای دریافت مجوز پیگیری کردند. حتی برخی از آنها عنوان کردند که ۲۰ تا ۲۵ سال برای دریافت مجوز و حضور قانونی در دریا برای فعالیت در شغل مقدس صیادی منتظر بودهاند.
وی با قدردانی از مردم هرمزگان گفت: مردم هرمزگان، مردمی پاک و مومن و دلداده به انقلاب اسلامی و مرزبانان مخلص برای این کشور هستند؛ تاریخ این خطه ساحلی نشان از ایستادگی و مقاومت مردم شریف آن دارد و مردم شریف این استان از زمان حضور متجاوزگرانه پرتقالیها تا دوره پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و پس از آن دفاع مقدس مقاومت و ایستادگی کردند و سرداران و سرافرازان و شهدای بسیاری برای امنیت کشور و منطقه تقدیم انقلاب اسلامی کردند؛ امروز نیز کارهای بزرگی به دست جوانان و نیروهای جهادی و انقلابی در حال انجام است.
صدور ۱۲ هزار مجوز صیادی
رئیسجمهور از وزرای جهاد کشاورزی و اقتصادی هم قدردانی کرد و افزود: جا دارد از این وزرا و مسئولان برای کار و تلاششان برای صدور ۱۲ هزار مجوز صیادی تشکر کنم. این تشکر و قدردانی را بویژه از استاندار هرمزگان؛ مهندس طوسی دارم که تلاش کرد آرامش به جامعه صیادی و خانوادههای صیادان برگردد.
رئیسی با ابراز امیدواری برای رونق گرفتن بخش صیادی گفت: امیدوارم سازمان شیلات پیگیر همه امور مربوط به صیادی و صیادان باشد، زیرا صدور مجوز فقط یک بخش کار است و باید خدمات مورد نیاز دیگر صیادان از جمله راهاندازی تعاونیها هم پیگیری شود.
وی خطاب به مسئولان استان و بویژه شیلات گفت: برای پیگیری امور و رفع مشکلات موجود و احتمالی از خود مردم کمک بگیرید. بیشک با همکاری خود مردم مشکلات مربوط به بخش خدمات به این قشر زحمتکش، کمتوقع و پرکار جامعه رفع خواهد شد.
رتبه برتر هرمزگان در احیای کارخانجات تعطیل
رئیسجمهور دومین موضوع نشاطآور امروز را مساله کارخانجات تعطیل در کشور عنوان کرد و با بیان اینکه این موضوع بسیار اهمیت دارد و در فرمایشات مقام معظم رهبری هم به آن اشاره شده، افزود: نهضت احیای کارخانجات تعطیل اگرچه در همه استانها پیگیری شده، اما هرمزگان رتبه برتر در این زمینه را در کشور دارد و توانسته بیش از ۶۰۰ کارگاه و کارخانه را احیا کند که در این خصوص باید اول از همه شکرگزار خدای متعال باشیم.
احیای کارخانه کشتیسازی با ظرفیت اشتغال حدود ۸۰۰ نفر
رئیسی گفت: یکی از کارخانجاتی که احیا شده، همین مکانی است که اکنون در آن هستیم؛ یعنی کارخانه کشتیسازی که هم اکنون ۱۴ کشتی در آن در حال ساخت و تعمیر است و حدود ۵۰۰ تا ۸۰۰ نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در آن به کار مشغول شدهاند.
وی با بیان اینکه این کارخانه در سال ۹۷ تعطیل شده بود و اکنون دوباره احیا شده است، بیان کرد: از آنجا که مالکان کشتیها به این مجموعه اعتماد کردهاند، فعالیت آن در حال رونق گرفتن است و امیدواریم شاغلان آن به هزار نفر هم برسد چون مسئولان کارخانه گفتهاند که این مجموعه ظرفیت توسعه و اشتغالزایی تا هزار نفر را دارد. بیشک این مهم با همت کارگران، مدیران و مسئولان استان بویژه جناب استاندار محقق خواهد شد و ما هم در دولت هر کمک و مساعدتی که لازم باشد برای رفع مشکلات و رونق بیشتر آن ارائه خواهیم داد و وزیر اقتصاد پیگیر ارائه کمکها و تسهیلات لازم خواهد بود.
احیای کارخانجات تعطیل به ۷ هزار مورد رسیده است
رئیس جمهور با بیان اینکه شهدا و رزمندگان ما در دفاع مقدس با روحیه جهادی و بسیجی جنگیدند و پیروز شدند و همین روحیه را به ما هم منتقل کردند و آموختند، از سردار تنگسیری؛ فرمانده نیروی دریایی سپاه انقلاب اسلامی و نیروهای جهادی و بسیجی و مسئولان و نمایندگانی که در راهاندازی این مجموعه کشتیسازی نقش داشتند، تشکر کرد و گفت: اقای مدنی به من اطلاع دادند که احیای کارخانجات تعطیل وارد کانال ۷ هزار مورد شده و ما هرچه کارخانجات راکد و تعطیل شده را دوباره وارد چرخه تولید کنیم به سود کشور است، زیرا نیازی به هزینهکرد دوباره برای تجهیزات و امکاناتی از قبیل سوله و ماشینالات نیست و در کارخانجات راکد فعلی همه این تجهیزات وجود دارد.
رئیسی تاکید کرد: نهضت احیای کارخانجات نیمهتعطیل باید با قدرت ادامه یابد تا جایی که کارگاه و کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل در کشور نداشته باشیم و کسی هم دغدغه شغل نداشته باشد.
ایران قوی در گروِ رونق تولید است
وی با تاکید بر اینکه احیای کارخانجات باعث رونق تولید و رشد اقتصادی شده و به ایران قوی منجر میشود، گفت: قوت و قدرت ایران از کجاست؟ از تولید قوی و بسیار، از نیروهای قوی و کارامد و از اقتصاد قوی ناشی میشود.
رئیس جمهور گفت: امروز که روز اول دهه فجر است باید یاد امام راحل را گرامی دانسته و به ارواح شهدا درود بفرستیم، زیرا استقلال و آزادی و نظام جمهوری اسلامی را امام راحل و مردم و شهدا به این کشور هدیه دادند، ولی بیشک استقلال سیاسی بدون استقلال اقتصادی کافی نیست، آنچه که مقام معظم رهبری هم به ما توصیه میکند این است که تلاش کنیم برای رسیدن به استقلال اقتصادی، اقتصاد مقاومتی، رشد تولید. اگر تولید در کشور رونق پیدا کند، رشد اقتصادی ۸ درصدی نیز حاصل خواهد شد.
رئیسی افزود: مقام معظم رهبری به ما فرمودند رشد اقتصادی وقتی محقق میشود که دولت از بخش خصوصی و سرمایه گذاران حمایت کند، بنابراین ما هم در دولت بنا داریم از همه بخشهای فعال خصوصی حمایت کنیم تا این همکاری ما را به رونق توید و رشد اقتصادی نزدیکتر کند.
وی خطاب به مسئولان و فعالان اقتصادی هرمزگان گفت: کشتیسازی کاری است که میتواند در این منطقه روز به روز رونق پیدا کند و تازه این آغاز راه است و به دست توانای شما میتواند کارهای مهمی در خلیج همیشه فارس صورت بگیرد، زیرا خلیج فارس ظرفیت بسیار زیادی دارد و اقتصاد دریا که مقام معظم رهبری هم به آن اشاره کردند یکی از جلوههایش همین کشتیسازی است که اکنون احیا شده است.
رئیس جمهور تاکید کرد: فعال شدن اقتصاد دریا به فعال شدن و فعالیت شیلات بستگی دارد و اموری مثل صدور مجوز صیادی بخشی از فعال شدن اقتصاد دریا و شیلات است و با روحیهای که من از صیادان مشاهده کردم آنها را بسیار بانشاط یافتم و اطمینان دارم با مدیریت شما مسئولان در جهاد کشاورزی به این رونق در کار و تولید و اقتصاد دریا دست خواهیم یافت.
نظر شما